Minestronesoep met voorjaarsgroenten en orzo

Waarschijnlijk heb je in je leven al veel vaker minestronesoep gemaakt dan je dacht. Want deze Italiaanse soep is niets anders dan een goedgevulde, dikke groentesoep. Een ideaal gerecht voor kliekjes dus, want als je nog verschillende soorten groenten in huis hebt dan kun je daar in een handomdraai een

Zalm met spinazie, zeekraal en saffraansaus

Op zonnige lentedagen eet ik bij voorkeur niet te zwaar. Uitzonderingen daargelaten ;-). Een van mijn favoriete lentegerechten is dan ook een bordje vis met roergebakken groenten. Zoals deze zalm met spinazie en zeekraal. Ontzettend makkelijk om te maken en vol van smaak. Omdat het vandaag comfort food vrijdag is

Tagliatelle met asperges, dille en gerookte zalm

Sinds de Hollandse asperges weer verkrijgbaar zijn, heb ik er al flink wat gegeten. Aspergesoep ook, want van de schillen van de asperges kun je deze heerlijkheid maken. Een recept daarvoor vind je uiteraard ook op mijn blog. Vandaag eten we pasta met een klassieke aspergecombinatie, namelijk tagliatelle met asperges,

Zalm uit de oven met balsamico, tomaat en citroen

Eerlijkheid gebied me te zeggen dat deze zalm uit de oven al bijna een jaar voor jullie klaar staat om te publiceren. Geen idee waarom ik het nog niet eerder heb geplaatst, want deze gerecht met balsamico, cherrytomaten en citroen is zalig! En zo ontzettend makkelijk om te maken. Een

Francesca’s Weekmenu #240 – Hallo lente

Hallo lente, ik ben zo blij dat je er bent. Om meer redenen dan voorgaande jaren. Ja, ik geniet van je bloesem, het gefluit van de vogeltjes, het licht in de ochtend als ik ontwaak, maar vooral van je zonnestralen die iedere dag een vleugje vreugde brengen in deze onwerkelijke

Vegetarische paella: lekker snel voor doordeweeks

Als ik ergens blij van word, is het een grote pan paella. Alleen al door hoe het gerecht eruitziet. Vrolijke kleuren die versterkt worden door partjes citroen en wat fijngehakte peterselie als garnering. En natuurlijk de smaak… rijk, kruidig, romig, met hinten van saffraan en het frisse van de citroen.

Maïssoep met aardappel en paprika

Wanneer ik soep maak, gebruik ik regelmatig kippenbouillon of slagroom. Maar wat nou als je een volledig vegan, oftewel plantaardige soep wilt maken? Ik ging ermee aan de slag en maakte deze vegan maïssoep met aardappel en paprika. Het werd een heerlijke pan soep waar we met z’n allen thuis

Salade met kikkererwten, knoflook en tonijn

Ik maakte deze salade met kikkererwten en tonijn onlangs toen mijn accountant langs kwam met de jaarcijfers van 2018. En als de beste man dan langskomt, maak ik natuurlijk wel iets lekkers te eten voor hem. Nou had ik alleen geen tijd om boodschappen te doen, dus het was even

Salade met Bimi, grote garnalen en Thaise dressing

Het zonnetje schijnt flink en wat hebben we afgelopen week al heerlijk kunnen genieten van het lekkere weer. Voor mij het startsein om weer veel salades te maken en daarmee kun je echt alle kanten op! Vandaag deel ik met jullie het recept van deze heerlijke salade met Bimi, grote

Aardbeiencake met citroen en zure room

Onze peuter Zayne is helemaal verzot op aardbeien. Zet een tafel vol met taart, chocolade, friet, snoep én aardbeien en hij zal altijd als eerste de aardbeien willen eten. De appel valt niet ver van de boom, want zijn moeder is er al net zo gek op. Zodra het lente

Lente salade met asperges en doperwtendressing

Ik maakte een heerlijke lente salade met asperges, doperwten, frisse dressing, kruiden en Parmezaanse. In dit seizoen kan ik niet genoeg krijgen van asperges, zowel wit als groen. Daarom combineerde ik ze met al het andere lekkers voor een feestje op je bord! Dol op alle soorten asperges? Maak dan

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)