Karamel zeezout roomijs mét extra karamelsaus

Tijdens de thuisquarantaine besloot ik om samen met Wendy (van DeedyLicious, die veel van mijn prachtige foodfoto’s maakt) diverse kookboeken te gaan reviewen. Dat konden we mooi allebei thuis doen en dan overlegden we wat we ervan vonden. Met wisselend succes, zeg ik er maar gelijk eerlijk bij ;-). Want

Pastasalade met kip en yoghurt-kruidendressing

Van pastasalades kan ik niet genoeg krijgen, zeker in deze tijd van het jaar. Makkelijk om te maken én voor te bereiden, en je kunt er veel ingrediënten in kwijt die je nog over hebt in de koelkast. Deze keer maakte ik een pastasalade met kip en een verrassende kruidendressing

Francesca Proeft #3 – Borreltijd

De lekkerste nieuwe producten, bijzondere drankjes, verrassende kookboeken, handige tools voor in de keuken en nog veel meer. Bijna wekelijks verras ik jullie met mijn food nieuwtjes in Francesca Proeft. Met deze week als thema: Borreltijd! Voor liefhebbers van uitgebreide borrels met lekkere hapjes, goedgevulde borrelplanken, bitterballen én kroketten en

Francesca’s Weekmenu #251 – Wereldse klassiekers

Ik had enorm zin in klassiekers deze week. Van die gerechten die we niet altijd, maar wel minstens één (of een paar keer) per jaar willen eten. En zo geschiedde! Ik dook in de recepten en koos mijn favoriete wereldse klassiekers voor het nieuwe weekmenu. Zo staat er een mosselpannetje

Pannenkoek uit de oven met kiwi en roomkaas

Niets lekkerder dan pannenkoeken op zondagochtend! Daar mag je mijn kinderen echt wakker voor maken. Alhoewel ze uit zichzelf al vroeg genoeg wakker worden trouwens, ook op zondagochtend ;-). Vooral de jongste kan uit bed komen, me serieus aankijken en zeggen “doe mij maar een pannenkoekje, mama”. Dus die komen

Traybake met kip, krieltjes en rozenharissa

Harissa is een perfecte saus voor mensen die houden van pittigheid met een beetje diepgang. Want deze rode saus, die van oorsprong uit Tunesië komt, bevat naast chilipepers ook ingrediënten als tomaat, ui, knoflook, komijn, karwijzaad, koriander en natuurlijk olijfolie. Ook wordt er veelal rode paprika, tomatenpuree en citroensap aan

Francesca Proeft #2 – Fris & Fruitig

De lekkerste nieuwe producten, bijzondere drankjes, verrassende kookboeken, handige tools voor in de keuken en nog veel meer. Bijna wekelijks verras ik jullie met mijn food nieuwtjes in Francesca Proeft. Met deze week als thema: Fris & Fruitig! Voor liefhebbers van fruitige smaken, citrus en handige tools om die citrusvruchten

Francesca’s Weekmenu #250 – Feest!

Mijlpalen moet je altijd vieren, hoe groot of klein ze ook zijn. En vandaag ga ik een flinke mijlpaal met jullie vieren… want jullie lezen het 250ste weekmenu op mijn blog! Bijna 5 jaar aan weekmenu’s die ik bijna iedere week voor jullie heb gemaakt. Met soms een weekje of

Smokey beef taco’s met radijsjes en jalapeños

Ik wilde al heel lang eens smokey beef taco’s maken. Met als basis gekruid gehakt wat je bakt en laat stoven in een heerlijke tomatensaus totdat het helemaal smeuïg wordt. Hiermee vul je vervolgens soft tortilla’s, samen met ijsbergsla, radijsjes, salsa, zure room, jalapeños én grof verkruimelde tortilla chips. En

Orzosalade met citroen, broccoli en vega kip

Zin in een frisse en vegetarische maaltijdsalade om lekker in de avondzon te eten? Dan heb ik vandaag iets heel lekkers voor je in de aanbieding! Ik maakte namelijk een orzosalade met citroen en basilicum en combineerde die met geroosterde broccoli en gebakken vegetarische kipstukjes. In 25 minuten ben je

Volkoren wraps met bonen, guacamole en maïs

Deze volkoren wraps met bonen, guacamole en maïs zijn niet alleen zo klaar, het gerecht geeft me ook nog eens een instant zomers gevoel! Dat komt door de frisse smaken van citroen en koriander, lekker veel kleur op het bord én door de maïskolven. Die roepen bij mij altijd direct

Kipshoarma salade met yoghurtdressing en pitachips

Het is geen geheim dat we hier thuis gek zijn op shoarma, ja ook degene die je bestelt ;-). Moet kunnen af en toe, want het gaat om de balans. Maar soms heb je wél zin in shoarma, maar geen zin in een ongezonde maaltijd. En dan zit er maar

Francesca Proeft #1 – Vaderdag

De lekkerste nieuwe producten, bijzondere drankjes, verrassende kookboeken, handige tools voor in de keuken en nog veel meer. Iedere week ga ik jullie verrassen met mijn food nieuwtjes in Francesca Proeft. Met deze week als thema: Vaderdag! Zoek je nog iets bijzonders? Dan heb ik nog wel een aantal fijne

Francesca’s Weekmenu #249 – Week vol goed eten

Laat ik eens een weekmenu maken vol goed eten, dacht ik. Maar goed eten, wat is dat nou eigenlijk? Dat kan natuurlijk op vele manieren worden uitgelegd, maar ik zal mijn definitie ervan met jullie delen. Goed eten is voor mij vers koken, met zo weinig mogelijk producten zonder onnodige

2x Barbecue spiesjes waar de kids dol op zijn

Samenwerking – Vandaag ga ik weer lekker met jullie barbecueën! Na de barbecue recepten met aubergine en vegan barbecue recepten die ik al eerder deelde, gaan we vandaag spiesjes rijgen. En weet je wat heel fijn is? Dit zijn barbecue spiesjes waar ook de kids dol op zijn! Een variant

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)