Francesca’s Familie Weekmenu #188

Het wordt een bijzondere week, op alle fronten. Op maandag open ik een fles champagne, want dan komt de Eetkalender 2019 officieel uit! Ik kan niet wachten om een stapel vers gedrukte kalenders in mijn handen te houden. Die geur is bijna net zo lekker als van appeltaart, bijna dan

Boerderij Chips: een kijkje op de boerderij

Samenwerking – Een kijkje achter de schermen bij een goed product is altijd leuk. Zeker als er een leuk verhaal achter zit! Verwacht geen romantische verhalen bij Boerderij Chips want het verhaal is net zo puur als de chips zelf. Boer Henk en boer René Boer Henk is een gepassioneerde

Francesca’s Familie Weekmenu #187

Ik heb jullie vandaag iets te vertellen in het weekmenu. Wat je al weet als je mij op Instagram volgt, maar hier op de blog heb ik nog niet verteld dat ik een halve sabbatical neem tot einde van het jaar. Dat klinkt heftiger dan het in werkelijkheid is, want

De 5 leukste tips voor een culinair dagje Gouda

Afgelopen zomer sloot ik de zomervakantie af met een dagje Gouda met mijn oudste kind. We wonen er een kwartiertje vandaan met de auto, maar ik was er eigenlijk nog nooit echt geweest. Met uitzondering van wat zakelijke afspraken, maar de stad werkelijk beleven had ik nog niet gedaan. Terwijl

Hapje met Surinaamse kip, piccalilly en cassave

Vandaag deel ik met jullie een heerlijk hapje met Surinaamse kip, piccalilly en cassave. Want ontzettend makkelijk te maken en geweldig lekker is. Mijn eigen Mr. at het halve bord gelijk leeg en vroeg me of ik ze vaker wilde maken. Dat zegt genoeg 😉 Hier hoort nog wel een

Makkelijke recepten voor onderweg + meld je aan!

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Samenwerking – Ik werk al jaren aan mijn eigen eettafel waardoor ik ruime keuze heb in producten om een lekkere en voedzame lunch voor mezelf te maken. Dat geldt ook voor het snackmoment, er is altijd wel iets voor in huis te vinden. Maar wat nou als je iedere dag

Pasticcio uit Mangiamo!: dé lasagne uit de Veneto

Als er iemand is van wie je Italiaans kunt leren koken is het Antoinette Coops. Door de liefde emigreerde ze naar Italië en ontdekte daar alle geheimen van de Italiaanse keuken. Met name de streekgerechten uit de Veneto, waar ze woont met haar echtgenoot en kinderen. Jarenlang schreef ze daarover

Francesca geeft een KitchenAid mixer cadeau!

[vc_row][vc_column][vc_column_text]De winnaar van de KitchenAid mixer is bekend en heeft persoonlijk bericht gehad. Iedereen bedankt voor het massaal meedoen!  Gisteren vroeg mijn oudste kind waarom we foto’s aan het maken waren van mij met onze KitchenAid mixer in mijn handen. Ik vertelde dat ik precies zo’n mixer vandaag (op mijn

Sticky toffee cake met dulce de leche

Hieperdepiep hoera! Francesca is bijna 40 jaar! Een paar weken geleden vroeg ze of ik een verrassings verjaardagstaart wilde maken. Natuurlijk wilde ik dat ,maar wat maak je nou voor een echte foodie die alles al geproefd heeft en ook vast wel een beetje kritisch is. Help!! Nu kan ik

couscoussalade-met-kikkererwten-paprika-en-lente-ui-1

Couscoussalade met kikkererwten en paprika

Tijdens onze zomervakantie haalden we soms even een salade en sapje om ergens buiten te eten als we onderweg waren. Een van de salades die ik een keer kocht bij de supermarkt was een couscoussalade gevuld met onder andere kikkererwten, paprika, lente-ui en abrikozen. Ik vond het een heerlijke combinatie

Francesca’s Familie Weekmenu #185

Hallo allemaal vanuit de trein in Duitsland! Ik ben onderweg naar het Duitse eiland Rügen wat ik dit weekend in mijn uppie ga verkennen. Ontzettend veel zin in, omdat het volgens mij echt een prachtig eiland is. Zo zag het er op de foto’s in ieder geval wel uit! Alles

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)