Francesca’s Familie Weekmenu #184

Deze week geen mooie verhalen over waarom ik bepaalde gerechten heb uitgekozen voor in het menu. Ik ging gewoon voor de gerechten waar ik zin in had. Van smaakvolle rijst tomaat en bonen, maissoep tot de allerlekkerste ravioli uit de oven. Eet lekker! Maandag Rijst, tomaat en bonen heb ik

Bloemkoolsoep met knoflook en kikkererwten

Vroeger was ik meer van de heldere soepen. Denk aan heldere kippen– of groentesoep bijvoorbeeld. Maar mijn smaak in soepen is in de loop der jaren veranderd. Steeds vaker word ik intens gelukkig van een romige, wat meer stevige soep waar je subtiel verschillende smaken in kunt ontdekken. Zo hou

Francesca’s Familie Weekmenu #183

Aankomende week is het razend druk bij mij en in mijn team met de afronding van de Eetkalender 2019. De laatste correcties worden doorgevoerd en dat is altijd nog best een klus. Niet zo gek natuurlijk met 210 recepten, dan wil je wel zeker weten dat alles klopt! Maar dat

Zomervakantie in Zuid-Limburg

Ieder jaar zijn we weer rijkelijk laat met het boeken van de zomervakantie, maar dit jaar maakten we het wel heel bont. Twee maanden ervoor was er (lees: had ik) nog steeds niets geregeld en mijn Mr. had al bijna tickets geboekt naar Portugal omdat hij er (lees: in mij)

Kaasschnitzel met tuinkruiden, krieltjes en salade

Wanneer je een dagje vegetarisch wilt eten, kun je er ook voor kiezen om een vleesvervanger te gebruiken. Of je maakt ‘m een keer zelf! Zoals deze zelfgemaakte kaasschnitzel met tuinkruiden bijvoorbeeld. Verwennerij voor de echte kaasliefhebbers. Je serveert de kaasschnitzel met krieltjes en een salade. Een heerlijke maaltijd voor

Dutch baby met gekarameliseerde peer

Dit is weer zo’n heerlijk recept dat heel makkelijk is, maar een verbluffend resultaat geeft! Je eet je vingers erbij op! Maar voordat we aan de slag gaan, wat is nou eigenlijk een Dutch baby? Ik moet bekennen dat ik er tot voor kort ook nog nooit van had gehoord

Win een Celestial Seasonings theepakket!

Handgeplukte kruiden uit de Rocky Mountains in katoenen zakjes, daar begon het mee. Een paar enthousiaste jonge ondernemers had als missie om mensen te helpen om gezonder te leven met hun kruidenthee. Inmiddels maakt Celestial Seasonings al veertig jaar lang puur natuurlijke thee met unieke, krachtige smaken. Thee die van

Francesca’s Familie Weekmenu #182

De scholen zijn weer begonnen en na een week zitten wij alweer helemaal in het ritme van vroeg opstaan, naar school, werken, sporten en de rest. Ik had nog wat moeite met opstaan afgelopen week, maar inmiddels zit het alweer in mijn systeem. En ook al komen er weer prachtige

Francesca’s Familie Weekmenu #181

Wat hebben we een heerlijke zomervakantie gehad met ons gezin! Ik kijk echt met zoveel plezier terug naar de afgelopen weken en ben bijna een beetje sip door het vooruitzicht dat de oudste maandag weer naar school gaat en we weer terug ‘moeten’ in ons oude stramien. Maar ook dat

Zo vind ik mijn baba ganoush het allerlekkerst

Wat doe je als je aubergines uit eigen tuin van een vriend krijgt? Dan ga je baba ganoush maken, tenminste ik wel. Deze auberginedip uit het Midden-Oosten vind ik zalig op een broodje, maar ook met platbrood of naan. Op alles wat lijkt op brood eigenlijk. Nou kwam ik tot

Ovenschotel met zoete aardappel en zwarte bonen

Zoete aardappel en bonen is voor mij een gouden combinatie. Voedzame ingrediënten, maar ook heel smakelijk en daarom koos ik ervoor om ze samen te voegen in een ovenschotel. Met wat maïs, lente-ui en cherrytomaten werd het een heerlijk gerecht waar iedereen thuis van heeft gesmuld! In het geval van

Salade met grote garnalen en geroosterde mais

Mais en boter gaan verschrikkelijk goed samen. Normaal kook ik de maiskolven tot ze helemaal zacht zijn (met een beetje zout én boter) en daarna gaat er een lekkere laag gezouten boter overheen voordat ik mijn tanden erin zet. Onlangs had ik wat kruidenboter over en besloot om mijn maiskolven

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)